Griekenland wintersportkalender

De wintersportkalender geeft per maand aan in welke landen en gebieden je binnen een bepaalde maand het beste terecht kunt voor een wintersportvakantie. Als je op wintersport gaat wil je natuurlijk wel dat er voldoende sneeuw ligt om te gaan skiŽn, snowboarden of langlaufen. De sneeuwcondities en temperaturen die je kunt verwachten maken een bepaalde bestemming juist wťl of niet geschikt voor een skivakantie. Op deze pagina kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn voor een wintersportvakantie in Griekenland. Per maand wordt weergegeven of er mogelijkheden zijn om te skiŽn, snowboarden, langlaufen of om aan andere wintersport activiteiten te doen. Tevens wordt er aangegeven welke skigebieden er zijn en wanneer het wintersportseizoen is.

 

Voor wintersport in Griekenland zijn de volgende opmerkingen van toepassing:
- de winterperiode valt in Griekenland gelijk met onze winterperiode
- sneeuwval kan in Griekenland al voorkomen in de maand oktober. Serieuze sneeuwval laat meestal tot november of december op zich wachten
- hoewel het ook op een vakantie-eiland als Kreta kan sneeuwen, kent Kreta geen skipistes
- alle skigebieden in Griekenland liggen op het vasteland
- het wintersportseizoen in Griekenland begint in de regel in de eerste helft van december.
- het wintersportseizoen in Griekenland duurt bij voldoende sneeuw tot het einde van april
- populaire skigebieden zijn Parnassos, Chelmos/Kalavrita, Falakro en Lailias
- skiŽn in Griekenland is in vergelijking tot de Alpenlanden relatief goedkoop
- sommige jaren valt de lente vroeger in dan andere jaren. Dit kan ervoor zorgen dat het wintersportseizoen eerder afgelopen is dan anders

wintersportkalender van Griekenland

maand sneeuwzekerheid kans op winters
weer
kans op extreme
kou
winter
sport
cijfer
opmerkingen
januari aanwezig 7 -
februari aanwezig 7 -
maart klein 7 -
april zeer klein 6 overgangsmaand
mei - - 2 -
juni - - 0 -
juli - - 0 -
augustus - - 0 -
september - - 0 -
oktober - 2 -
november klein 5 pistes nog niet open
december aanwezig 7 -

De informatie in deze wintersportkalender is gebaseerd op de wintersportgebieden van deze bestemming, indien deze aanwezig zijn. Mogelijk is het weerbeeld in andere delen van het land totaal anders dan wat hier weergegeven wordt. Indien een land niet geschikt is als wintersportbestemming dan wordt het gemiddelde voor het betreffende land genomen. Voor duidelijke klimaatinformatie per stad, eiland, streek of land verwijzen we graag naar www.klimaatinfo.nl, dť Nederlandse site met langjarige cijfers wat betreft temperatuur, neerslag en zonneschijn.

Het wintersportcijfer is gebaseerd op langjarige registraties wat betreft weer, sneeuwhoogtes en de mogelijkheden om daadwerkelijk in die maand aan wintersportactiviteiten zoals skiŽn, snowboarden of langlaufen te doen.

Kans op wintersweer: het aantal -symbooltjes geeft de kans op winters weer aan. Bij ťťn symbooltje is er een kleine kans, twee symbooltjes een verhoogde kans, drie symbooltjes een redelijke kans, vier symbooltjes een grote kans en vijf symbooltjes een grote kans op winterse weersomstandigheden.

bekijk andere landen wintersportkalender per maand zonkalender
voorpagina winterzonkalender over ons links

Nuttige websites:
Griekenland informatie
Griekenland informatie
Griekenland klimaatinfo
Griekenland voor beginners
beste maanden voor een zonvakantie in Griekenland
alles over Griekenland
winterzon in Griekenland

Opmerking: De informatie op deze site is met zorg samengesteld op basis van klimaatgegevens, informatie van officiŽle verkeersbureaus, informatie op wintersportsites en andere externe bronnen. Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden. In het geval van fouten op de website kunnen deze gemeld worden via e-mail.

 

© alle rechten voorbehouden Silver Media - cookies & privacy